WordPress

wordpres_logoEr worden talloze content management systemen op internet aangeboden en allen pretenderen ze dat ze het eenvoudigst te bedienen zijn. WordPress is een CMS dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Met het WordPress CMS (content management systeem) haalt u een uitstekend stuk gereedschap in huis. Statistisch gezien is WordPress zelfs het meest populaire cms. Voor meer informatie over populaire content management systemen bekijkt u de CMS Usage Statistics ‘Overview of statistics for CMS technologies’.

Voor de mensen die er nog niet eerder van gehoord hebben : “WordPress is vrije weblog-software, die onder de GPL-licentie wordt gepubliceerd. WordPress is ontwikkeld door Matthew Mullenweg, maar het wordt door een grote groep ontwikkelaars ondersteund. Veel weblogs maken inmiddels gebruik van WordPress. WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren.” aldus Wikipedia

Wat maakt WordPress tot zo een succes?

Een functionaliteit van een CMS is dat tekst zonder lay-out (als platte tekst) kan worden ingevoerd, de tekst wordt echter aan bezoekers gepresenteerd mét een lay-out. Dit gebeurt door toepassing van sjablonen of thema’s. Een CMS is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig aanpassing behoeft, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan bezoekers. De meeste grote bedrijven gebruiken voor hun website tegenwoordig een CMS.

Enige voordelen op een rijtje:

  • Prima schaalbaar op smartphones en tablets,
  • Een afgeschermde administratiemodule, waar gegevens kunnen worden ingevoerd, verwijderd of aangepast,
  • Gegevens worden opgeslagen in een database,
  • U kunt berichten aanmaken en deze vervolgens koppelen aan een categorie,
  • Een presentatiemodule, waar de ingevoerde gegevens door bezoekers kunnen worden bekeken,
  • U voegt eenvoudig tekst toe of wijzigt tekst,
  • U voegt eenvoudig documenten, afbeeldingen en/of foto’s toe of wijzigt deze,

Mocht u geïnteresseerd zijn in een WordPress CMS neemt u dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.